Wandelen en fietsen bij het Wellness Chalet

Het Wellness Chalet ligt direct bij het
Natuurpark de Hoge Veluwe.
Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen
en fietstochten.Fiets- en wandelroutes

verkrijgbaar bij de VVV Putten

Fietsen:
Fietskaart Veluwe Falk nr. 9. (€ 8,95)
Deze fietskaart geeft een overzicht van het volledige knooppuntensysteem op de Veluwe.

Losse fietsroutes (€ 1,95 p/st)
Op dit moment heeft VVV Putten 4 fietsroutes in eigen beheer. Hier zal in de loop van 2018 nog een 5de route aan toegevoegd worden. Deze routes gaan over het knooppuntensysteem en geven naast de routeinformatie ook achtergrondinformatie over de regio. Veel accommodatieondernemes plastificeren deze routes en bieden ze aan in de informatiemap met het verzoek de route na het fietsen weer terug in de map te doen. Op dit moment zijn er routes van 43.6 km, 37 km, 31.5 km en 13 km.

To Go (gratis uitgave)
Medio maart komt er een fietsgidsje van het routebureau Veluwe uit met daarin 30 fietsroutes op de Veluwe. Dit zal een gratis uitgave zijn die ook bij VVV Putten verkrijgbaar zal zijn.

Route.nl
Een makkelijk en gratis alternatief is het maken van routes op de website Route.nl.

Wandelen:
Midden Veluwe Kaart Staatsbosbeheer Falk (€7,10)
Deze wandelkaart geeft een overzicht van de uitgezette wandelroutes van Staatsbosbeheer in het Midden Veluwe gebied. Dit gebied loopt van Putten tot Apeldoorn en van Staverden tot de Eperheide. Op de kaart staan 29 uitgezette wandelroutes varierend in lengte van 2.1 tot 12.5 km.

Klompenpaden
In Utrecht en Gelderland zijn diverse routes uitgezet over boerenland. Tijdens de route kan genoten worden van rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.
In Putten zijn het Oldenallerpad, Huinerpad, Norderpad en Hoeverveldpad uitgezet. Ook het Griezeveensepad (Voorthuizen), En het Appelpad en Kruishaarderpad (Beide Nijkerk) zijn vrij dichtbij het Wellness chalet gelegen. De brochures van alle klompenpaden zijn voor € 2,- per stuk verkrijgbaar bij de VVV. Daarnaast is het mogelijk de kaart te printen van de website www.klompenpaden.nl of om de klompenpaden app gratis te downloaden.

Historische Dorpswandeling € 2,50
Een uitgave van het Puttens Historisch genootschap waarbij men tijdens een route van 4,5 km kennis maakt met het centrum van Putten en de historie die daarbij hoort.

De Drie Bosschen Wandeling € 2,50
Een uitgave van het Puttens Historisch genootschap waarbij men tijdens een beschreven route van 25 km (of 2x 13km) door het Sprielder- en Speulderbos wandelt en kennis maakt met het verhaal achter het bosgebied, de bosbouwcultuur en de achterblijfselen van de romeinen.